Extra vrachtverkeer kunnen we er niet bij hebben

DEEL 12

“Extra vrachtverkeer kunnen we er in Schandelo niet bij hebben.”

Mijn naam is Guus Fitten, ben geboren in Hasselt in Velden. Getrouwd met Angelie Aerdts (dochter van Jeer van Moâs Pietje), een Schandels mechje. Wij wonen met onze jongens op de Muldersweg in Schandelo, tegenover Bio Verbeek. 

Ja, ook wij maken ons zorgen over de geplande komst van de mestfabriek. Met name al die extra vrachtwagens die dagelijks over de langweggetjes gaan denderen. Nu al zijn de wegen hier in slechte staat door al het zware landbouwverkeer en de grote hoeveelheid vrachtwagens. Extra vrachtverkeer kunnen we er in Schandelo niet bij hebben. Alle kanten van de wegen brokkelen af, er ontstaan grote gaten. De gemeente gooit er wat zand in en denkt ‘probleem opgelost’, maar de gaten komen snel en groter terug. Je wilt hier als fietser niet in terecht komen op het moment dat er een vrachtwagen aan komt denderen. 

Ten tweede: wat gaat de geur van die mestfabriek doen? Vrachtwagens vol varkensstront. Wie zegt ons dat we dat niet ver in Velden-Oost, Hasselderheide en zeker Schandelo dagelijks gaan ruiken? Moeten we dat willen accepteren?

En dan het geluid 24/7. Wat gaat dat doen? Als ze nu aan het stomen zijn in de winter bij Bio Verbeek, wat ook dag en nacht doorgaat, slaapt de hele straat niet. Hier wordt door Bio Verbeek ook niks tegen gedaan. We moeten het maar slikken, helaas. 

Wij zijn op uitnodiging van Bio Verbeek met buurtbewoners naar een biomeiler in Gemert wezen kijken. Maar deze was niet in volledig gebruik en maakte geen g gebruik van varkensmest. Dit leverde dus geen reëel beeld op. Wassen Neus dus. 

Zo word je een mooi verhaal verteld over bloemetjes en bijtjes. En de Veldense bevolking stil gehouden en een mestfabriek door de strot geduwd. Daarom zeggen wij NEE tegen deze mestfabriek. Wat zegt U? Reageer, teken de petitie. En voorkom dat Velden straks met een mestfabriek opgezadeld zit waar we allemaal niet vrolijk van gaan worden. Dank jullie wel. 

Guus Fitten

BEKIJK OOK DE INFORMATIEPOSTER OVER VERKEER