Verkeersonderzoek

Naar aanleiding van een Woo-aanvraag (Wet open overheid) van de vereniging Mooi Schandelo heeft de gemeente Venlo dit voorjaar de rapportage van een verkeersonderzoek met ons gedeeld dat in 2021 werd uitgevoerd. We hebben e.e.a. visueel weergegeven in een informatieposter. Wilt u het volledige rapport inzien en ontvangen? Stuur dan even een bericht info@mooischandelo.nl.

Help mee en deel

Lezing bodemkwaliteit & bodemgezondheid

Een gezonde bodem is van levensbelang. Maar hoe is het nu met onze bodem in de Maasduinen gesteld? Wat kunnen we leren over de kwaliteit van de bodem? Is onze grond eigenlijk wel gezond? Bodemdeskundige Martijn van Vijfeijken van Vitaland Advies (www.vitalandadvies.nl) geeft op 22 maart 2023 een lezing over bodemkwaliteit & bodemgezondheid. Bekijk hier de uitnodiging.

Help mee en deel

Samen een insectenhotel bouwen

Na de vogelpopulatie zijn nu de Schandelse insecten toe aan een verwenbeurt. Vereniging Mooi Schandelo organiseert deze keer een activiteit om samen insectenhotels te bouwen. Aan de hand van de inspirerende uitleg van ervaringsdeskundige Regien en de heldere bouwinstructies van Peter, gaat elke groep aan de slag met een eigen insectenhotel. Het origineelste hotel wordt beloond met een leuke prijs! Lees verder…

Help mee en deel

Bezwarende zienswijzen

Voor zover er nog inwoners of ambtenaren zijn die denken dat Schandelo het een goed idee vindt, zo’n mestfabriek tussen de natuurgebieden, melden we met een mengeling van gepaste trots en boosheid, dat er tot vandaag 101 (!) bezwarende zienswijzen zijn ingediend bij de Provincie Limburg. Het aantal waarvan wij weten.

Help mee en deel

Algemene ledenvergadering

Vrijdag 26 november heeft de algemene ledenvergadering van Vereniging Mooi Schandelo plaatsgevonden. Samen hebben we teruggekeken op het afgelopen jaar. Achtereenvolgens kwamen acties voorbij van de Activiteiten en van de Communicatie commissie. De Belangen commissie stond stil bij de laatste ontwikkelingen in Schandelo. We danken iedereen voor de aanwezigheid en gaan op naar een Mooi, Schandels 2022!

Help mee en deel

Bomenfestival

We kijken terug op een erg geslaagde activiteit ‘Beleef de Schandelse bomenpracht’, georganiseerd samen met IVN Maasduinen. Het was een groot succes! Een gezellige middag waar bezoekers werden verrast met interessante weetjes en vreemde beestjes. Er werden liefdevolle complimentjes en mooie wensen gedeeld. Daarnaast kon men lekker genieten van lekkere hapjes en hartverwarmende drankjes! Voor een paar sfeerbeelden

IVN Bomenfestival bomentocht fietsroute
Help mee en deel

Kunstwedstrijd

Ons mooi Schandelo verdient het om in de kijker gezet te worden. Daarom organiseren we dit kwartaal de wedstrijd ‘Schandelo in beeld’. Wat betekent Schandelo voor jou? Beeld het uit in een foto, een gedicht, een schilderij, een beeldhouwwerk of eender welk creatief object! Lees verder…

Help mee en deel

Algemene ledenvergadering

Woensdag 16 december heeft de jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV) plaatsgevonden. In tegenstelling tot voorgaande jaren, deze keer via Zoom. Een mooi alternatief ‘op afstand’ dat erg goed heeft uitgepakt. We hebben met elkaar stil gestaan bij de stand van zaken rondom de ‘natuur en leefbaarheid’ in Schandelo. De diverse commissies hebben op inspirerende wijze een terugblik gegeven op het afgelopen jaar. Achtereenvolgens kwamen de communicatiecommissie, belangencommissie en activiteitencommissie aan het woord. Besloten is om een ‘aspirant lidmaatschap‘ in het leven te roepen en een kascommissie ter ondersteuning van onze nieuw gekozen penningmeester, Sander den Otter. Jac van Wylick stelde zich kandidaat als nieuwe secretaris en werd eveneens gekozen. Op naar het nieuwe en dynamische jaar 2021!

Help mee en deel