Geocache speurtocht

We laten ons niet verhinderen door Corona om ook dit kwartaal een activiteit te organiseren waarbij onze leden de pracht van onze omgeving extra kunnen beleven. Juist nu is dit zo belangrijk!

In de plaats van de gebruikelijke groepsactiviteit, hebben we deze keer een GPS-speurtocht of een zogenaamde ‘geocache’ georganiseerd. Deze kan iedereen op eigen initiatief, met eigen gezin en op gepaste afstand, ondernemen.

Wat is geocaching?

Geocaching is een spel voor handheld GPS en Smartphone gebruikers. Het basisidee is dat iemand een cache (een ‘schat’) verstopt en de locatie van deze cache via coördinaten op internet deelt. Andere GPS gebruikers gebruiken deze coördinaten om deze cache te vinden. Het spelelement wordt vergroot door de coördinaten niet zomaar prijs te geven, deze moeten via raadsels opgespeurd worden.In ons geval is de cache een fotoroldoosje, met een ‘verrassing’ en een klein logboekje waar je je naam kan noteren als je de cache hebt gevonden.

Tijdstip

Zelf te bepalen.

Locatie

Je start vanaf huis en de eindlocatie is afhankelijk van je eigen speurkwaliteiten.

Doelgroep

Deze activiteit staat open voor zowel leden als niet-leden van Mooi Schandelo.

Download/bekijk hier de speurtocht

Klik in het venster hieronder, rechtsboven op de ‘pijltjes naar rechts’ en kies vervolgens voor ‘downloaden’. Daarna kun je de speurtocht op een willekeurige plaats opslaan op je PC of telefoon.